søndag den 3. august 2014

Igang igen - hvornår?


Nu er det jo kun 3 uger siden bettemanden kom, så i princippet er det ik særlig længe siden og jeg har lovet mig selv at vente lidt endnu, men jeg kan også samtidig mærke at hjernen begynder at tænke på træning.
Jeg vil nu ikke selv sige, at jeg er trænings narkoman men jeg nyder jo heller ikke hvad jeg ser i spejlet pt.
Vægten siger 8 kg mere end inden graviditet og maveskindet er jo naturligvis på ingen måde "stramt" og da jeg ved at kiloene ikke kommer til at rasle af uden indsats begynder jeg så småt at "hige efter at komme igang".

Går man ind og læser så siger mange steder at man skal vente til 8 uger efter fødsel. Det er også der man skal op til lægen og undersøges om alt ser ok ud. Andre steder står der 6 uger og for det ik skal være lyv, så står der også at det er op til den enkelte om hvornår personen er klar.

Jeg synes derfor det er svært at vide præcis hvornår det er ok at gå igang. Jeg vil jo helst ikke risikere noget - altså at jeg skader mig selv eller kommer for hurtigt igang i fht hvad kroppen kan klare.
Desværre kan jeg jo ikke lige se igennem og se om maveregionen, eller underlivet, om det er ok helet sammen.
Man skal jo huske på at derudover så har man stadig relaxin i kroppen. Det som er med til at blødgøre dine knogler blandt andet i forbindelse med selve fødslen. Der læste jeg at det er 6-16 uger i kroppen efter fødsel, men samtidig står der også at det er der sålænge du ammer. Godt så - hvor længe er det der så ? 6-16 uger eller helt indtil man stopper med at amme? Man kan da ikke skrive begge dele. Enten så er det der hele tiden, eller også er det ude efter de 16 uger. Mega forvirrende synes jeg.

Nu er det jo kun 3 uger siden, så jeg kan dermed endnu ik gå igang. Jeg har dage hvor jeg er glad for jeg ikke kan fordi overskuddet til træning ikke er der, men jeg har også dage hvor jeg virkelig godt gad få pulsen op og sved på panden.

Næste lille udfordringer bliver at jeg læste mig til, at man kan få nedsat mælkproduktion ved for aktiv træning. Altså ved for hård fysisk træning.
Jeg er jo ikke interesseret i at stoppe min mælkeproduktion, så det handler om at jeg virkelig går stille og roligt igang. Jeg tænker max cardio træning 2-3 gange pr uge.
Pr 1 september starter jeg med at ride igen 2 gange pr uge. Jeg ved endnu ikke om jeg så også laver så meget fysisk træning ved siden af ellers.
Min plan (eller mit mål) er at kunne amme til han er 6 måneder, så vi har altså lige 5 måneder endnu hvor mælkeproduktionen ikke skal påvirkes.



Ih.. det er lidt en balancegang pt for jeg vil samtidig heller ikke rende rundt med den ekstra "frikadelle" over bukserne. Plus jeg kun liiiiige kan klemme mig ned i mine gamle jeans. Ikke alle modeller og når knappen er lukket så ser det ikke særlig attraktivt ud.. :)
Det er jo så det der skal ændres.
Jeg forsøger hele tiden at huske mig selv på, at det er KUN er 3 UGER siden og at jeg ikke skal være så hård på mig selv over hvordan kroppen ser ud. Det er jeg nød til, men jeg vil også være ærlig at sige at det ikke er særlig opløftende at man ikke kan passe sit tøj.
Nu tænker jeg mest på shorts i den her varme for jeg har jo lange bukser jeg kan passe, men hvem kan gå rundt med det i 30 gr varme.
Jeg måtte investere i et par shorts med elastik i hvilket betyder at jeg er "så heldig" at have hele 3 par shorts jeg kan være i... Oh my... det er begrænser tøj udvalget en hel del.. he he.

Næste uge bliver målet bare at komme ud på flere trille ture med barnevognen. Jeg har kun være ude på 3 stk indtil videre hvilket jo nærmest er ingenting.
Husk på, at jeg IKKE er god til bare at gå uden at have et bestemmelsespunkt at gå efter eller nogen at gå med. Derudover har det været for varmt til at jeg har kunne holde det ud. Lyder helt vildt latterligt - jo måske.. men vær lige mig. Få max 3 timers søvn pr gang, lav mad, ryt op, skift ble, give din baby mad & producere babymad, så kan vi tales ved om hvor mange aktiviteter du har overskud til.
Jeg er lidt overrasket over hvor meget energi jeg har i forhold til hvad jeg troede og hvordan mit humør er efter så lidt søvn. Dog er energi niveauet stadig ikke helt i top. Jeg kan have en del energi i små momenter og på visse tider af døgnet. Ex idag var energien der til at lave stor morgenmad inkl pandekager hvilket jeg ikke lige kan sige er der hver dag. 

Ingen kommentarer: