mandag den 20. april 2020

Sidste uge var en lidt blandet uge

Jeg synes generelt det er gået hammer godt det her lockdown, hjemmeskoling og "børnehaven er hjemme" noget.
Jeg skyndte mig fra starten af, at sætte en struktur på ældeste barnets skoleprogram som fungerede super fint. På den måde vidste han og jeg hvad der skulle ske i timerne fra 9.30 (man er vel hjemme og må sove længere) til 13.30.

Lillebror har jo også været hjemme og jeg fik flettet aktiviteter ind for ham til at lave i løbet af dagen. Mest noget han kunne sidde og hygge med selv, og så var der en hel del mere skærmtid for ham i de uger, for jeg skulle jo stadig passe mit eget job.
Efter mange uger, hvor det har kørt, så følte jeg lidt, at jeg mistede overblikket i sidste uge. Mest fordi jeg ikke fik skemalagt min egen tid og min egen dag, men var så fokuseret på deres, samt i mit arbejde så er der noget at lave hele tiden. Det kan ikke laves før ungerne står op, og det kan heller ikke laves først efter de er puttet. Plus det er et job som man aldrig rigtig er i bund med. Det har jeg dog accepteret, men jeg tror bare jeg lige fik lidt for meget pres over at skulle præstere på så mange fronter. Jeg følte ihvertfal at jeg var sur og gnaven hele ugen.
Ungerne var som de hele tiden havde været, det var mere mig som ikke lige havde det ekstra overskud.

Nu er vi så startet på den nye (forhåbentligt) midlertidige hverdag og begge børn er i institution igen.
Begge er ude hele dagen. Den store havde skoledag i skoven og skal dette hele ugen.
Den lille var på legepladsen hele dagen. Heldigvis for ham, så er der stadig en del som holder ferie denne uge, så de kunne få lov til at udvide deres lege område, for hele legepladsen er delt op i små områder/zoner de kun må være i hele dagen.
Det er godt nok en omvendt hverdag for dem, som har været vant til at måtte spurte rundt over hele legepladsen, til nu kun at måtte være på et meget begrænset område.
Det var heldigvis gået godt idag, men jeg er da spændt på hvordan det er gået når vi rammer fredag eftermiddag og endnu mere spændt på næste uge, hvor der er flere børn retur i børnehaven.
De voksne gør jo alt det de kan, udfra de foranstaltninger kommunen har udstikket, så de har også ret begrænset råderegler, men det er da lige noget alle skal vende sig til.

Vi må bare tage en dag ad gangen, og så er jeg lykkelig over at vejret pt er så fantatisk, når nu de skal være på legepladsen fra man aflevere til man henter.


Ingen kommentarer: