mandag den 2. november 2020

Må hellere være i god tid og begynde nu

 Nu viser kalenderen november måned, og inden jeg får set mig om, så viser den 1. december. Her hjemme får ungerne kalender gaver. Det vil dog sige, at den store ikke længere får 24 små pakker, men i stedet 4 mellemstore til advent, og lillebror får så 24 stk.

Det er en tradition som min mor gjorde med mig, og jeg kan stadig huske hvor dejligt og skønt det føltes, at stå op hver morgen, super spændt på hvad dagens pakken mon indeholdt. 

Det har været lidt sjovt at se den store dengang, for han forventede store gaver i hver pakke. Så ex en ny ipad, en Playstation eller andre ting i samme pris leje. Så skuffelsen var stor, når det "bare" var en sjov pakke med ex slim i. 😄

Han er derfor gået over til advents gaver, så dem han får, kan være af lidt større karakter. Sidste år fik han ex 2 x gavekort til Bounce, så han kunne invitere en ven med. Vi nåede så ikke at kommer derud inden corona ramte, og gud hjælpe mig om de ikke gik konkurs her tidligere på året😕😔😲 så det var lige 400 kr lige ud af vinduet. Jeg føler mig godt dum over ikke at have fået brugt dem inden marts. Så jeg skal finde på andre kreative ting i år som ikke er gavekort på samme måde. Jo jeg tænker evt gaverkort til en biograftur, men jeg forventer ikke at biografferne går nedenom og hjem snart. 🙏


Mht lillebror, så tror jeg, at jeg faktisk køber en "færdig pakket" gavekalender til. Jeg så én på instagram, som havde fået til hendes piger, og de så ud til at være fine små ting. Plus det trods alt er så meget nemmere, at købe dem allesammen på en gang, fremfor at skulle stå i legetøjsbutikken og være blank. 

Derudover har jeg sat mig for at jeg VIL være i bedre tid i år mht at finde ud af hvad jeg giver dem i julegave. Jeg har intet imod at købe det lige inden jul, sålænge jeg bare ved hvad jeg skal købe til dem.

Har I mon også forresten set, at alle græskar er væk, og der nu i stedet er gran og ler i butikkerne? Det betyder juledekorationer - yeah 😊🎅🎄 Vi har også købt 2 store kalender lys. Så store, at jeg lidt frygter om de når at være brændt ned inden jul. 

Jeg har som tradition, at jeg ikke pynter op til jul før end til 1 advent. Til gengæld får det lov til at sidde oppe til en weekend efter nytår. Eller også kommer det ned mellem jul og nytår. Det svinger lidt, men fordi vi har juletræ så kan jeg godt lide at kigge på det og nyde det til efter nytår, og jeg pakker som regel ikke juletingene ned af 2 omgange. Jeg glæder mig faktisk til at have julepyntet. Det er altid så hyggeligt og dejligt.

Da jeg nævnte, at vi snart skulle lave juleting og de gerne måtte tænke over julegave ønsker, besluttede lillebror at vi også skulle bage småkager. Snu som han er, så var det med den bagtanke at opnå samme som sidste år. Der havde vi bagt for mange småkager og pebernødder, så vi gav lidt til naboerne, hvilket resulterede i, at de gav en chokolade pakke kalender retur. Det vil han meget gerne have igen i år 😂

 

Hvad har I af traditioner? Fik du kalender gaver da du var barn? Giver du til dine børn?

 

 


Billedet er fra Pinterest.com da jeg ikke har hentet vores egen frem endnu, men den er lidt samme stil mht at være broderet og jeg har både min gamle og storesbros fars gamle. Så de kan sagtens have hver deres hængende. Måske hænger jeg dem begge op, og så kun med 4 på storebrors.


Ingen kommentarer: