mandag den 24. august 2020

Tilbageblik på ferien del 2

Selvom vejret ikke har været 30 gr og fuld sol, så har det nu alligevel været lækkert vejr til de ting, vi så har oplevet i vores ferie, herhjemme i DK.

Jeg har aldrig set et fyr tæt på, ej heller været oppe i det og her på Sjælland ligger der et i nordsjælland som hedder Nakkehovedfyr. Det måtte vi op og se og gå en lille tur i området, hvilket blandt andet bragte os forbi en stenstrand, så der måtte vi lige gøre holdt og øve os i hvem der kunne kaste længst ud.

Når først vi nu var i nærheden af vand, så vidste jeg godt at den store ville tigge om at bade, så jeg havde heldigvis været så forudsigende at tage badetøj med, så på vejen hjem gjorde vi holdt på Hornbæk strand hvor han kunne komme ud og dyppe sig. Den lille fik også muligheden, men han er ikke lige så meget vandhund som sin storebror så det blev til kun at være i vandkanten. Til hans forsvar synes selv jeg at vandet var iskoldt!

Sidste år skulle vi have været oppe og se Fredensborg slot og gerne en tur i deres Orangeri, men vi havde et mindre uheld i bilen med opkast på vejen derop, så vi nåede aldrig i mål så at sige. Derfor var det oplagt at tage derop i år. Hvad jeg så ikke havde tænkt på var, at Orangeriet så ikke var åbent i år pga corona (eller også er det bare ikke mere åbent?) og åbenbart lige i år havde de valgt at pakke hele slottet ind i stillads for at skifte vinduer, så det ud til, så en lidt flad fornemmelse. Dog er haven jo simpelthen så smuk og vi var kun endda lige i udkanten af den, men så smuk. De havde den lækreste køkkenhave, og roserne i rosenhaven duftede simpelthen så dejligt, så selvom slottet var "gemt væk", så synes jeg stadig det var en god tur og glad for vi kom af sted. Vi må derop en anden gang inkl madpakker, og gå en tur ned af en ad lange allér der ligger omkring slottet, og som angiveligt ender ud ved søen. Det kom vi ikke denne gang, men det også kun fint ikke at have set alt på en gang, så har man mulighed for at udforske mere en anden gang. 







Ingen kommentarer: