torsdag den 17. januar 2013

Aftensmad - inspiration

Forleden dag fik vi dette til aftensmad. Dejligt sundt og lækkert. Sønnen er vild med grøntsager og fisk, så der måtte laves en ny version af grøntsager i dagens anledning. Det endte med lidt råkost, hvilket var en dejlig fornyelse fremfor kogte grøntsager.

Den børnevenlige version bestod i al sin enkelhed af :

Rå rødbeder
Rå gulerødder
Rødt æble

Jeg kunne sagtens skrive hvor meget du skal bruge, men det afhænger jo af hvor mange personer i er. Jeg brugte til denne 2 rødbeder, 4 gulerødder og et rødt æble. "Rødderne" kom i foodprocesseren og æblet blev skåret i tern.
I kan tro det røg ned hos mindstemanden som spiste det med stor begejstring. :-) Dejligt

Voksensalat bestod af:

Rå porrer
Salat one
Rå/frisk rødkål
Ingefær
Tomat
Agurk
Frisk chili

Igen er det det samme mht hvor meget du putter i af hvert. Det er optil dig selv og hvor mange personer I er om at spise det. Vi er jo kun 2 voksne til så forsøger ikke at lave alt for meget, for almindelig salat bliver så kedeligt dagen derpå, og vi ender derfor med at smide alt for meget mad ud.
Det er ikke godt for miljøet, ikke godt for vores pengepung og heller ikke særlig godt billede at sende videre til sine børn.
De skal jo leve videre længe efter os og hvis vi bare har drevet rovdrift på naturen pga madsplid - hvad er der så tilbage af godt til dem??
Bare lige en tanke....

Udover salaterne fik vi ris og stegt laks. Uhmmm siger dig det smagte godt. Vi er ikke de store sovse spisere hjemme hos os, så hvis man vil have lidt væde til kan man jo bruge hvad som helst, men jeg valgte at hælde en smule Balsamico over den grønne salat. Kan virkelig anbefales da man så får det syrlige, det stærke (chili/porrer) blandet med det søde (gulerod/æble) på en tallerken.
Uhmm.. bliver helt sulten....



Ingen kommentarer: