onsdag den 23. januar 2013

Værd at huske...

Husk ALTID at strække ud efter din træning. Hvis du ikke har tiden efter træning, til at strække ud og du dermed helst skipper udstrækningen fordi du ikke vil bruge din træningstid på det, gør du mere skade en gavn på din krop.

Sæt hellere intensiteten op de sidste 10 min af din træning og brug så de sidste 5 min af trænings timen på at strække ud og blive afkølet.

Du tillader din hjerterytme at finde tilbage til normal rytme, du forbygger muskelømhed & skader ved at strække de muskler ud du lige har brugt.

Husk også på at skifte tøj kort tid efter du er færdig med din træning. Hvis du ikke har mulighed for at tage et bad så skift til tørt tøj. Helt ind til undertøjet. Hvis du går rundt for længe med dit våde trænings tøj på risikere du at få en infektion (ex lungebetændelse). Desuden er sved og skidt er rigtig usundt for huden og vil gøre det lettere for dig at få acne.

Mange af os har tendens til at "forkæle" os selv med et stykke kage eller andet sødt efter træning fordi vi jo nu har været så gode. Dum ide ! Det behøver vi vist ikke bruge mere krudt på. Bare husk på, at hvis du træner for at slanke dig, så gør søde sager efter træning INTET for dig og dit mål.
Det samme gælder faktisk læskedrikke / sportsdrikke som ex Gatorade (eller hvad de ellers hedder. Det er de der meget faverige sportsdrikke).
Mange indeholder over 300 kcal, så med mindre du dyrker intens sport i mange timer er du bedst tjent med bare alm. gammel dags postevand.
Hvis du gerne vil drikke noget "sport" vand, så vælg evt low-calorie varianterne. Det skulle være ok at drikke kokosvand (coconut water) og det er vist det Madonna sværger til i hendes træning, men jeg ved faktisk ikke om man kan få det her i DK.



Ingen kommentarer: