tirsdag den 16. juli 2013

Endnu en omgang hjemmelavet mysli

Jeg er ved at blive afhængig af min egen mysli. Jo dem man køber smager da ok, men det er ikke det samme som at lave sin egen.
Min har endnu ikke haft havregryn i sig, men kun nødder & frø, samt lidt olie, kakao & Steveia sød.

Her er hvad jeg har puttet i....

Opskrift :

100 gr mandler
50 gr solsikkefrø
80 gr valnødder
50 gr græskarkerner
50 gr hørfrø
35 gr Chia frø
80 gr abrikoser
90 gr tranebær
4 måleskeer Stevia sød (måleskeen er meget lille, men smag til hvor sødt du vil have det)
2 spsk kakao

Hak mandlerne, rist dem på en pande med lidt kokosolie. Hak valnødderne groft og rist dem sammen med mandlerne. Tilsæt solsikkekernerne.
Græskarkernerne & hørfrø vil "poppe", så tag panden af så den ikke er sååå varm (ellers har du små hørfrø over alt.. he he). Tilsæt stevia mens det er varmt så det kan smelte.
Tilsæt kakaoen.

Hak abrikoser & tilsæt dem sammen med tranebærerne når det hele er kølet lidt af. Til allersidst tilsættes chia frøene.

Opbevar det i en lufttæt beholder. Jeg bruger en del på min morgenmad, så sådan en bøtte holder ca 14 dage for mig. Dvs at jeg bruger det 5 dage pr uge som minimum og jeg sparer ik på det. Det hjælper til at holde mig mæt længere.

En ting er sikkert - jeg er VILD med denne variant og har endnu ikke behov for at udvikle dem, men på sigt vil jeg tro at jeg erstatter nogle af nødderne eller bærerne med noget andet. Måske et lille drys kanel eller ingefær heller ikke ville være ringe :-)

Ingen kommentarer: