tirsdag den 9. juli 2013

Rabarber crumble...

I weekenden skulle vi til familie hygge og jeg blev bedt om at lave en kage. Da jeg havde rababer i køleskabet, faldt valget på rabarber crumble...

Ahh.. og nej den var ikke uden sukker. Jeg har forsøgt mig 2 gange nu med at erstatte sukkeret med stevia, men det får en alt for kemisk sødlig bismag som jeg bare ikke bryder mig om.
Næææ i stedet var denne inkl alm sukker (en del mindre end opskriften, da jeg trods alt erstattede noget af det med Stevia) og rørsukker... og smør.. uhmmm...

Men ved du hvad ? Den blev super og jeg har nydt hver en bid af den.

Den bestod af rabarber, moden mango & frosne jordbær. Strø en blanding af rørsukker (jeg brugte ca 150 gr, men du kan jo bruge mindre hvis du vil), vanilie stang / vanilie aroma (brugte jeg og lidt mandel essens), 2 spk majsstivelse.
Bages i ovnen ca 10 min på 160 gr varmluft

Crumble låget var sukker, havregryn, stevia & smør. Igen - alt efter hvor sød du vil have den så put mindre sukker i.
Jeg brugte ca 80 gr sukker, 2 spsk stevia, 100 gr smør & 100 gram havregryn.

Den skal bages på samme temp. i ca 20 min - eller indtil dit låg er den gyldne farve du ønsker. Her er det jo smag og behag.

Nej jeg har ikke regnet sammen på hvor mange kalorier der var i denne for jeg aner ikke hvor mange stykker der kom ud af det. Alle synes den smagte skønt og her 2 dage efter smager den stadig super.

Den præcise opskrift kan jeg opdatere med såfremt der skulle være nogen som var interesseret - giv mig et praj :-)

Ingen kommentarer: