onsdag den 16. oktober 2013

Flere pandekager - LCHF style

Ahh... når man har hjemmearbejds dage har jeg jo ikke det samme skønne udvalg som i vores kantine. Omvendt kan jeg bestemme præcis hvordan min frokost skal sammensættes og hvad den indeholder.

Sidste hjemarbejdsdag inkluderede LCHF pandekager og fyld.

Opskriften var stort set den samme som sidst (gå ind via madbanditten.dk hvis du har lyst til at se endnu flere lækre LCHF opskrifter. Det var der jeg oprindeligt fandt denne). 

Indhold:

2 æg
1 ½ spsk loppefrøskaller
1 spsk flødeost natural
Et skvat fløde og en lille bitte smule sødmælk
1 spsk hørfrø

Bland det hele sammen. Lad det stå et øjeblik for loppefrøskallerne skal lige have lov til at "udvide sig" og så kan du vurdere om du vil have mere væde i. 

Stegt i smør... ik kærgården - men RIGTIG smør. 

Jeg kunne kun spise 2 stk (jeg fik 2 halv store og en mindre ud af min portion) og jeg valgte at have røget ørred, lidt cheddar ost, spinat, tomat og frisk basilikum på den ene og den anden var med kylling (rester fra aftensmaden), mayo, tomat, basilikum, cheddar ost, spinat og lidt smør !
UHM !!!!! 

De knasede lidt denne gang pga hørfrøene så er du ikke til det, så undlad dem. 

Jeg synes ikke at LCHF er vildt svært eller en kæmpe udfordring for mig. Eneste jeg synes kan virke lidt uoverskueligt, er om man kommer til at indtage "for" meget i løbet af en dag. Forstået på den måde, at du skal jo ik drikke 4 kopper kaffe inkl fløde på en dag og samtidig have en masse andet sundt fedt i dine måltider, for ligegyldigt hvad så vil du få for mange kalorier. Trods alt :-) 

De sidste par morgner har jeg haft en blanding af fløde/sødmælk i min morgen kaffe, og uhhmmm hvor jeg synes det smager godt. Du kan måske ik fordrage smagen - det er meget individuelt om man kan lide tanken om det i sin kaffe. Vi er jo alle forskellige. 
Jeg synes stadig at sødmælk er for tykt/fedt at kunne drikke som et glas mælk - der er jeg stadig til skummetmælk, men i min kaffe/pandekager/mad synes jeg det fungere fint. 

          He he.. har I set tosset her.. :-) fnis :-)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvad er loppefrøskaller for noget?

Miranda sagde ...

Hej hej,
Det er fibre (det kaldes også HUSK) som bruges i stedet for gluten.
Ex skal du lave pandekager, så er du nød til at have noget "at binde med" og her er skallerne glimrenden. De smager ik af noget, så du behøver ik frygte at de har en dårlig smag.
Jeg har pt kun brugt dem i mine pandekager og alm muffins.
Har du ofte dårlig mave i form af tynd mave/diarre så er de også super.
Hvis du ingen problemer har med maven, kan du sagtens stadig spise dem, men du skal dog huske at drikke lidt ekstra vand da skallerne er med til at binde vand til sig.
Ex hvis du ikke drikker ekstra vand, kan du opleve at du får lidt hård mave. Dette er dog ikke farligt og husker du vandet så er du helt ok :)

Du kan købe dem i større supermarkeder. Jeg har købt mine i Irma. :-)