mandag den 22. april 2013

Ridning - i følge nogen er det ikke en sport som giver motion...

Jeg er overrasket over hvor uvidende folk kan være omkring visse sports grene, mig selv inkl. (jeg er jo ikke hellig), men i dette tilfælde drejer det sig om ridning. 


Mange mennesker tror fejlagtigt at ridning ikke er en motionsform som giver noget. Hverken på kcal forbrændings kontoen eller som styrke øvelser.


"Du sidder der jo bare og hesten gør alt arbejdet".... 



Tja... jeg kan jo kun informere om at det IKKE er tilfældet. Ridning giver en masse - faste baller, stærk mave & ryg, masser af luft & natur, venskaber, afstressning og kærlighed.
Kærlighed - jo for heste giver også kærlighed retur. Ligesom en hund. Det er skønt !

Vi sidder der ikke "bare". Jo det kan du godt, men mig selv og stort set alle dem jeg kender rider for at blive bedre. Få udviklet hesten, os selv og få både hest og menneske i god form. For at gøre dette, er man nød til at give den en skalle hver gang man sidder deroppe. Dvs der skal rides !!

Balancen skal holdes, der skal klemmes med schenkler (det kalder vi det fra knæet og ned til din ankel) & lår, holdes igen med maven så du er stabil i din ryg (vi siger gerne "stå imod med sædet" hvilket er at du er stærk i ryg og mave region), holdes en ret linie i din overkrop og ned til dine hæle. Der bliver virkelig brugt nogle muskel "zoner".
Hvor mange gange har du ikke mødt/hørt folk som har været ude og ride en enkelt gang - folk som ik gør det til dagligt - de kan ikke gå i flere dage efter. Dette skyldes at de har brugt deres lårmuskler, schenkler, mave og bækken på en helt anderledes måde i et kort tidsrum.

Nå men nok om det - jeg havde mit pulsur på forleden dag og jeg kan afsløre at jeg fik forbrændt over 600 kcal - på lige lidt over 2 timer. Ikke dårligt og slet ik dårligt når jeg tilføjer, at det var en rolig omgang. Jeg er så heldig pt at jeg ikke har diverse ekstra opgaver (som at muge ud hos hesten, der bruges ryg, baller og mavemuller samt armene virkelig), så jeg rider og strigler kun hesten. For ikke rutinerede heste personer, så er det med andre ord en luksus "tilværelse" .. he he...   

Buttom line - man forbrænder en del kalorier ved at ride, men for mig er det alt det andet som betyder mere. Samværet med dyret, menneskerne, naturen, den fysiske udfoldelse, variationen i det og konkurrence træningen. 
Åhhh I love it !!! 



Ingen kommentarer: