tirsdag den 9. april 2013

Søndags pandekager - ny tradition ?

Hver anden weekend får vi pandekager, nemlig når jeg har min søn. Faktisk hvis alt skal være korrekt så er det oftest sønnen og kæresten som får. Jeg laver ik så stor en portion og de ELSKER begge to pandekager, så der er som regel ik nogen tilbage til mig
Dog tror jeg at jeg nu vil til at indføre en fast tradition med pandekager - dvs HVER weekend og en portion til mig (som er protein pandekager) og en portion til dem :)

Her i weekenden havde jeg lidt ekstra tid til morgenmaden og fik lavet disse super skønne pandekager. Jeg var overrasket over hvor godt de smagte og man behøvede ik andet tilbehør end frugt. Det er super !


Billederne er naturligvis mine egne :-)

Her er opskriften hvis du skulle få lyst til at prøve dem :

  • 1 scoop whey protein (min er med chokosmag)
  • 1 æggehvide
  • ca 1 dl mælk (jeg måler som regel aldrig op, men kigger i stedet på hvordan "massen" ser ud, så du må forsøge dig frem desværre. Det er jo også forskelligt hvor tykke/flydende man vil have dem)
  • ca 85 gr grahamsmel (samme som med mælken, dette er et ca tal da jeg hældte op af flere omgange indtil jeg fik den rigtige "tykkelse")
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • lidt kokos olie til at stege i 
Da jeg startede var min dej nemlig for tynd og jeg fik for tynde pandekager, så jeg hældte lidt mere grahamsmel i og fik så denne tykkelse. Dvs at jeg foruden de 4 tykke her også fik 3 tynde varianter. Dog er de jo alle små, men pointen er bare at det er helt op til dig selv hvor tykke du kan lide dem. Justere ind som det passer dig. Plus at selv med denne lille portion så giver det altså en del små pandekager.

Jeg synes de bliver ekstra lækre med kanel & kardemomme i og selvom de var søde nok så havde jeg alligevel lyst til at hælde en lille bitte smule flydende honning over min stak - man er vel lidt Rasmus Klump agtig.. ;-)

Af frugt havde jeg 1 kiwi, en lille håndfuld blåbær, en lille håndfuld frosne hindbær som jeg bare lige havde haft i lidt vand forinde til at tø dem lidt op. 4-5 stk brombær :-)

I weekenden nu her bliver det nok en version med vanilie smag da jeg lige har fået den ind af døren og ellers samme ingredienser som overfor. Mht til frugt så handler det mest om hvad jeg lige har af frugt derhjemme.
Du kan jo følge mig via Instagram hvis du er interesseret i at se versionen på søndag :-) Jeg lægger billeder op ad dem der!

Ingen kommentarer: